Com es du a terme el programa Orienta-T ?

1 de març 2012, 5:08 publicada per Andreu campanario ponga

Orient@-t, realizació del programa

 

La realització d’aquest programa es duu a terme en tres fases:
 

1.    Comunicació del projecte

Per això, desenvolupem a cada seminari aquestes quatre presentacions:

·       La primera per a donar a conèixer les avantatges que aporten les noves tecnologies als Ajuntaments explicat des de la perspectiva d’altres municipis (Taula rodona)
 

·       A continuació expliquem les experiències per a fer arribar les noves tecnologies a les persones i de com dinamizar l’activitat social del nostre municipi a través del seu ús (Programa Orient@-t)

Pausa per prendre un cafè:

·      Analitzem com les tecnologies permeten aproximar-se de forma més eficient a les necessitats de cada municipi (xarxes sense fils, satèlit...)

·       Finalment donem a conèixer ajudes i programes que estan disponibles des de l’Administració Central i Autonòmica per als Ajuntaments dels Municipis i el seu entorn.

Finalitzem, si el pressupost ho lo permet, amb un dinar seguit de tertúlia.

 

2.      a les Comunitats Autònomes

1ª fase: Comunicació: una sessió por Autonomia


Des de l’Associació estem duent a terme un conjunt de sessions que tenen una duració de mitja jornada amb els responsables de la Societat de la Informació de cada Autonomia.

 

En aquesta sessió s’invita als responsables dels Municipis, Diputacions, Agències de desenvolupament rural i Comarcal i Empreses de tecnologies i als responsables dels programes d’ajuda i financiació per al desenvolupament de la Societat de la informació. La convocatòria d’aquesta sessió es realitza en col·laboració amb cada Autonomia i amb els organismes de desenvolupament local-

 

3.   

 

 

Entre d’altres experiencies aquest programa s’ha impartit ja a 45 municipis en els que s’han format 105 orientadors dels quals el 95% desconeixien Internet i l’ús de  l’ordinador. Tots ells han enviat un total de 520 e-mails a l’equip de formadors (a més de 400 e-mails entre ells, 300 a familiars i 200 a organismes i entitats municipals).

 

 

En el decurs de les sessions s’han detectat 80 aficions o àrees d’interès, s’han desenvolupat 114 idees per animar i orientar als seus companys i a tots aquells que poden tenir algun temor.

 

Tres mesos després de finalitzar aquesta experiència en aquests 45 municipis, el número de persones que han orientat aquest col·lectiu inicial s’han multiplicat per 5.

 

 

financiació i comunicació del projecte

 

Per aconseguir desenvolupar aquestes activitats s’han establert dos vies de finançament que permeten la participació en el projecte d’Empreses, Entitats i Administració:

 

·       El patrocini o esponsorització

·       La contractació de programes de dinamització.

 

 

4.    
Identificació


Comments